Christiansbro's- historie

Christiansbro – en ny bydel på Christianshavn
Enhjørningens Gård, Løvens Gård og Elefantens Gård er opført på den tidligere B&W grund på Christianshavn. Området ligger mellem Knippelsbro og Christianshavns Kanal der efter en konkurrence udskrevet blandt områdets beboere, har fået navnet Christiansbro.
Helhedsplanen for området er udarbejdet af den store danske arkitekt Henning Larsen. En del af Christiansbro er udlagt til erhverv og her ligger bla. Nordeas nye hovedsæde. Den del af grunden, som ligger mellem Christians kirken og kanalen, er blevet til beboelse, i 3 eksklusive bebyggelser Enhjørningens Gård, Løvens Gård og Elefantens Gård. Enhjørningens Gård er tegnet af Arkitektgruppen Aarhus. Løvens Gård er tegnet af Vilhelm Lauritzen A/S Arkitekter PAR og Elefantens Gård er tegnet af Mangor & Nagel Arkitektfirma A/S.
Christiansbro ligger lige ud til kanalen i den nye, eksklusive del af Christianshavn. I alt er der opført knap 300 lejligheder i Enhjørningens Gård, Løvens Gård og Elefantens Gård.
Navnene er taget efter stedets gamle bastioner. Byggerierne er i fir til fem etager med penthouse-lejligheder på toppen.
Lejlighederne på Christiansbro opfylder det hele. Fra altanen er der udsigt over det halve København, og uden for klukker Christianshavns kanaler forbi. Og så ligger Strøget og hovedstadens mange kulturtilbud i gåafstand.
Da første spadestik til Enhjørningens Gård blev taget, var halvdelen af de attraktive ejerlejligheder allerede solgt.
 
Christiansbro bænk  indviet af arkitekt Henning Larsen August 2005.
Her finder du et link til indvielsen af vores smukke bænke. Klik her
Det historiske hjørne – fra Christian IV og til i dag
Jørgen Villadsen har i 3 tidligere udgaver af Jomfruposten skrevet nogle endog meget interessante artikler om området Christiansbro.
Artiklerne er samlet i ét dokument som kan læses ved at klikke her:  Det historiske hjørne – Enhjørningens Gård
 
Anders Buch Kristensen fra Løvens Gård har også skrevet en interessant historie om vores område.
Du finder hans beretning ved at klikke her: Det historiske hjørne – Løvens Gård

Lokalhistorisk arkiv

Lokalhistorisk arkiv har til huse i det lille gule vagthus i Torvegade 75

Link til Lokalhistorisk arkiv, som indeholder (næsten) alt, hvad der er værd at vide om vores bydel: Klik her…

Filmcentralen Danmark på film

1924, Overgaden Neden Vandet, København, 3:25 min., Stum

Lastbiler fra opkøbscentralerne i Faxe og Stevns herreder ankommer med kirsebær til Peter F. Heerings fabrikker, beliggende Overgaden neden Vandet 11 på Christianshavn. Lastbilernes indhold skovles over i store kar.

Kvinderne sætter sig til rette ved de store kar og afstilker bærrene.
Kilde: Danmark på film